BADRUM

badrum

Bostadsinnehavaren har ansvar över ytskiktet och skall enligt föreningens stadgar se till att dessa är i gott skick. Är du osäker på ytskiktets status ska du anlita en fackman för bedömning. Generellt så är livslängden ca 25 år på våtrumsmatta.

Har du originalytskikt så behöver dessa bytas omedelbart. Det då risken för vattenskada är stor, vilket kan resultera i stora onödiga kostnader även för dina grannar.

Är ditt badrum äldre än från 1990 så behöver golvbrunnen bytas ut då branschreglerna ändrats, få det specificerat på fakturan så kan du få den kostnaden åter då golvbrunnen ligger på föreningens åtaganden.

Vissa badrum har ett vattenrör som kommer upp genom golvet, det följer inte branschreglerna idag och kostnaden för att flytta upp röret till väggen kan fås åter om det specificeras på fakturan då det ligger på föreningens åtaganden.

Föreningen ansvarar för avlopp och kranar. Om ni har stopp i avlopp även efter Ni har rengjort vattenlåset eller har läckande kran kan ni anmäla detta till HSB för åtgärd via Felanmälan. https://murklan.se/vid-problem.html

 

Integritetspolicy
Klicka här för att läsa vår integritetspolicy om hur vi behandlar dina personuppgifter.