DJURHÅLLNING

Att ha ett husdjur är en källa till glädje för många människor men också till irritation för den som känner sig störd av djur. I rollen som djurägare finns ett stort ansvar, både mot djuret och mot omgivningen.

Till alla kattägare

En katt går gärna in hos grannen genom en öppen dörr eller ett fönster. De kan tycka om att lägga sig i någon annans utemöbler eller gräva i rabatter och sandlådor. Katter som lämnar avföring och urin i sandlådor, rabatter mm. kan sprida smitta av parasitsjukdomen toxoplasmos och spolmask. För den som är allergisk kan ett ovälkommet besök av en katt få allvarliga konsekvenser. Katter markerar revir på byggnader, bilar mm. Särskilt okastrerade hankatter lämnar då en mycket stark urinlukt.

Du som är kattägare måste ta ansvar för din katt så att den inte orsakar problem i ditt bostadsområde.

Till alla hundägare

När du äger en hund så är du skyldig att se till att din hund inte orsakar skada eller olägenheter för andra människor. Det ligger i hundens natur att skälla så ett visst mått av hundskall får man som granne till en hundägare tåla men det är inte okej att en hund skäller i tid och otid. Tänk på att inte lämna hunden hemma i mer än tillåten tid. Om du störs av din grannes hundhållning så försök först att prata med din granne och berätta hur du känner.

DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT RASTA SINA HUNDAR INOM BRF MURKLANS GRÖNOMRÅDE.

Om nu en olycka sker så måste man ta upp avföringen, placera den i en plastpåse och lägga påsen där den hör hemma.
Det är många som är rädda för hundar. Vi uppmanar dig som hundägare att koppla din hund när du och hunden är ute på promenad så att hundrädda kan känna sig trygga i området.
[Att tänka på]

Miljöbalken

I miljöbalkens förordning om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd § 36 står det:
"Husdjur och andra djur som hålls i fångenskap ska förvaras och skötas så att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer."

Kontakta gärna miljökontoret om du vill veta mer!

Sundsvalls kommun, 851 85 Sundsvall

Telefon 060-19 11 90

E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Integritetspolicy
Klicka här för att läsa vår integritetspolicy om hur vi behandlar dina personuppgifter.