SOPHANTERING

Sophantering
Inom området finns 3 stationer med moluker för hushållsavfall och matavfall. Matavfallspåsar finns i kvartershusen. Om det är fullt, ställ inte soppåsen utanför någon container. Går det absolut inte att få in den i moluken, gå till nästa och försök. Ingen vill se sopor blåsa omkring i området, de lockar dessutom till sig råttor och andra djur. Uppstår problem kring moluken, ta kontakt med din områdesansvarige för vidare kontakt med renhållningsbolaget.

Grovsopor får ej slängas i hushållssoporna!

Inom området finns 3 källsorteringsrum (återvinningsstationer) med kärl för papper, glas, kartong och plast. Klicka här för att se vilket du ska använda. Följ anvisningarna som finns uppsatta i rummen så slipper föreningen betala grovsoptaxa, vilket drabbar oss alla i området.

Värmeljuskopp i metall ska sorteras som metallskrot på en återvinningscentral (Grovsoporna) och INTE på en återvinningsstation. Tänk på att lossa vekeshållaren i värmeljuskoppen. Både värmeljuskoppen och vekeshållaren ska slängas i samma container. Genom att lossa vekeshållaren så separeras järnet från aluminium och mer kan återvinnas.

Källsorteringshusen är en service som finns i området och när det är fullt i soprummen får man åka till de kommunala sopstationerna.

 

Grovsopor
Grovsopor lämnar du i grovsoprummet som finns i garagelängan snett bakom Kvartershus 1. Grovsoprummet är öppet första onsdagen i månaden kl. 18:00-19:00. Samt onsdagar mitt i månaden 19:00-20:00

Vad är grovsopor?
Möbler, kläder, skidor, leksaker, husgeråd, mattor, cyklar, dammsugare, pulkor, vitvaror och kylmöbler. Samt ej fast monterat elektronikavfall från hushållet.
Emballage skall kastas i källsorteringsrummen.

FÖRBJUDET ATT SLÄNGA:
Byggavfall, impregnerat virke, trädgårdsavfall, mopeder och bildelar.
Farligt avfall: tex olja, färg (även tomma färgburkar), lösningsmedel och liknande.
Skall lämnas till en miljöstation eller till en återvinningscentral.

Mera information finns på: www.rekosundsvall.se

 

Trädgårdsavfall
Det är tillåtet att kasta trädgårdsavfall bortanför gaveln på Luleåvägen 391.

tradgardsavfall

KONTAKTA OSS

Ordförande
Mattias Törnquist
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 070-372 04 95

Förvaltare/HSB-ledamot
Lina Wibron
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Felanmälan (dygnet runt)
Tel: 010-303 23 00
www.hsb.se/sodra-norrland/

Integritetspolicy
Klicka här för att läsa vår integritetspolicy om hur vi behandlar dina personuppgifter.